خب... وقتی چند نفر به تو بگویند:
- می خواهم به طبیعت کمک کنم؛ لطفن به من بگو چه طوری؟!... یعنی باید بنویسی.
برای کمک به طبیعت اصلن لازم نیست معجزه کنم. من فقط به آن عشق می ورزم؛ همه دستورالعمل ها از سمت او می رسد. فقط باید عشق بورزی آن وقت عمیقن حس می کنی چه لذتی دارد کم مصرف کردن. این که بگویی من از دستمال کاغذی استفاده نمی کنم به خاطر درخت ها.
خاموش کردن یک چراغ، بستن یک پنجره، یک پلاستیک نایلونی کمتر در هنگام خرید، پی گیری اخبار از روی سایت به جای خرید روزنامه، دوچرخه سواری و کنار گذاشتن اتوموبیل و هزار شیوه ساده برای کمتر مصرف کردن یعنی یک هدیه بزرگ به طبیعت.
هر جا دیدی کسی زباله را به طبیعت سپرد و بی تفاوت گذشت، راننده ای بی دلیل و برای مدت طولانی ماشینش را روشن نگه داشت، بچه ای شاخه درختی را شکست، دختری شقایق ها را از ریشه جدا کرد، پیرزنی گربه پشمالویی را آزار داد و شخصی به بازیافت بی توجه بود با مهربانی تذکر بده.
نسبت به محیطی که در آن زندگی می کنی حساس باش. هوای درخت ها را داشته باش و نترس از این که نسبت به قطع درخت ها اعتراض کنی.
نظرت را راجع به برنامه های صدا و سیما و مطالب روزنامه ها به گوش تصمیم گیران رسانه برسان و از آنها بخواه حجم مطالب زیست محیطی شان را بیشتر کنند.
دوستان سبزاندیش شهرت را پیدا کن و از هر طریق با آن ها در ارتباط باش. تشکل های مردم نهاد (NGOها) بهترین جا برای گردهمایی های دوستانه اند. در این تشکل ها عضوی باش که وقتی نیست جای خالی اش احساس می شود. عضوی که حضورش به هر طریق باری از دوش طبیعت بردارد- عضو فعال-
خودت را بسپار به دست طبیعت و رها شو در زیبایی اهورایی اش. طبیعت را بشناس. دانشت را زیاد کن، سوال هایت را بی جواب نگذار و بخوان- بخوان- بخوان- خواندن پنجره ایست رو به دانایی.
اخبار محیطزیست را پی گیری کن. مناطق طبیعی اطراف شهرت را بشناس و از اوضاع مناطق باخبر باش...لذتی دارد دل نگرانی برای آهو ها- امیدوارم به آن دچار شوی!
کمک به طبیعت کار بزرگ و عجیب و غریبی نیست. همه چیز از یک علاقه، از یک نگرانی ناب و از بی تفاوت نبودن نسبت به محیط، به آدمها، به موجودات و به اشیا آغاز می شود. بعد از آن مطمئن باش راهی برای کمک به طبیعت- برای کم کردن یکی از هزار دردی که بر پیکرش واردشده- پیدا می کنی.
خوبی اش اینجاست که هر کس در هر تخصصی می تواند به طبیعت کمک کند. همیشه راهی هست به سمت طبیعت برای یک معمار، یک متخصص کامپیوتر، یک تعمیرکار یخچال، یک مغازه دار، یک راهنمای تور...فقط باید بخواهی که پیدایش کنی!
و شک نکن که یک کمک ساده یک قدم بسیار بزرگ است!
پی نوشت:
مسلمن شیوه های کمک به طبیعت خیلی بیشتر از چیزی ست که من اینجا نوشته ام- ببخشید که حجم دانسته های من محدود است.

فید نظرات

چیلیک